ΝαυτιλίαΦίλτρανση νερούΑποστείρωση - Χλωρίωση

αφαλάτωση

ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ ΜΕ ΥΠΕΡΙΩΔΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ – UV (Ultra Violet) - STERILIZER

Η υπεριώδης ακτινοβολία είναι μέρος του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος που εκπέμπεται από τον ήλιο, με μήκος κυμάτων μικρότερο του φυσικού φωτός αλλά μεγαλύτερο των ακτίνων Χ.
Ο δείκτης Ultra Violet (Υπέρ Ιώδης) είναι ένα μέγεθος που έχει διεθνώς καθιερωθεί ως ένα απλό μέσο για να εκφράσει την επικινδυνότητα της ηλιακής υπεριώδους ακτινοβολίας.
Η απολύμανση του νερού με την ακτινοβολία UV ξεκίνησε στις αρχές του αιώνα και τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται εκτενέστερα, ιδίως μετά την ανακάλυψη (στα τέλη της δεκαετίας του '90) της καταστροφής των παθογόνων μικροοργανισμών ανθεκτικών στη χλωρίωση.
Είναι η μέθοδος που καταστρέφει τον πυρήνα DNA των βακτηριδίων, εξοντώνει πλήρως τα μικρόβια, τους μολυσματικούς ιούς και τα πρωτόζωα αποτρέποντας την αναπαραγωγή και την ανάπτυξή τους, ενώ δεν έχει κανένα αρνητικό αντίκτυπο στο περιβάλλον.
φίλτρανση βιομηχανίαςΗ λάμπα υπεριώδους ακτινοβολίας λειτουργεί σε συχνότητα 253,7 nm.
Λόγω του ότι η επίδραση αυτή έχει περιορισμένη διείσδυση στο νερό, ο σχεδιασμός κάθε κάδου νερού και οι προδιαγραφές της λάμπας UV είναι αρμονικά συνδυασμένα και έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτρέπουν στο νερό να περνά σε πολύ μικρή απόσταση από τη λάμπα (6mm).
Αυτό σημαίνει πως όποιο παθογόνο βακτήριο περνάει μέσα από το σύστημα δεν έχει τη δυνατότητα διαφυγής από την ακτινοβολία.
Το σύστημα UV έχει ελεγχθεί έτσι ώστε να παρέχει υψηλά ποσοστά υγιεινού νερού στο μέγιστο βαθμό.
Τα συστήματα UV - Sterilizer που διαθέτει η MET Aqua water technologies systems για την φίλτρανση του νερού στα δίκτυα των πλοίων είναι εξειδικευμένα και προορίζονται συγκεκριμένα για τον τομέα της ναυτιλίας.
Η εταιρεία μας διαθέτει ιδιόκτητο χημικό εργαστήριο για τις απαραίτητες αναλύσεις δειγμάτων νερού πριν από κάθε μελέτη και πρόταση εφαρμογής.
Επικοινωνήστε μαζί μας για να λάβετε τις απαραίτητες πληροφορίες.

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Met Aqua
Water Technologies Systems

Διευθ.: Ηροδότου 25, Μέγαρα Αττικής
Τ.Κ.: 191 00

Τηλ: 2296 024341 Fax: 2296 022051

BLOG