ΒιομηχανίαΦίλτρανση

εργοστάσιο 2Στην MET Aqua water technologies systems για την φίλτρανση του νερού στη βιομηχανία καθώς και σε πάσης φύσεως βιοτεχνία, διαθέτουμε ευρεία γκάμα κορυφαίων συστημάτων η βιομηχανίαοποία ξεκινά από απλά φυσίγγια, περνάει σε επαγγελματικά συστήματα αντίστροφης ώσμωσης και καταλήγει σε ολοκληρωμένα συστήματα ταχυδιϋλιστηρίων, καλύπτοντας όλο το φάσμα των εφαρμογών.
Φίλτρα θολότητας, ενεργού άνθρακα, απονιτροποίησης, σακόφιλτρα, φίλτρα φυσιγγίων, φίλτρα πλενόμενα ή αυτοκαθαριζόμενα, υλικά αποσιδήρωσης, φίλτρα δέσμευσης αρσενικού, απαλκαλίωσης, απομαγγανίωσης, ρυτίνες ιοντοεναλλαγής, χημικά, ζεόλιθος, χαλαζιακή άμμος, είναι μερικά από τα προϊόντα που προσφέρει η εταιρεία μας.

παραγωγή μπύραςβαλβίδεςσωληνώσεις μπλέΠριν από οποιαδήποτε επιλογή συστήματος φίλτρανσης, για την διασφάλιση της ποιότητας του παραγόμενου νερού, είναι απαραίτητη η δειγματοληψία για την επικείμενη ανάλυση στο χημικό εργαστήριο που διαθέτουμε.

Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΚΑΘΗΣΕΙΣ ΑΛΑΤΩΝ ΣΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

Στην Ελλάδα ο τομέας της βιομηχανίας καταναλώνει μόλις το 3% της συνολικής ποσότητας νερού, λόγω του ότι η χώρα δεν διαθέτει πολύ βαριά βιομηχανία.
Σημαντικοί καταναλωτές νερού είναι οι χημικές και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, η μεταλλουργία, η βιομηχανία κατασκευής μηχανημάτων καθώς και αυτή του χαρτιού. Μερικές βιομηχανικές διαδικασίες είναι ιδιαίτερα υδροβόρες. Η ψύξη και η θέρμανση του νερού για την παραγωγή ενέργειας, η χρήση του ως διαλύτη για πολλές ουσίες (μεταξύ των οποίων και πολλοί ρυπαντές), περιλαμβάνονται στις χρήσεις του νερού στη βιομηχανία.
industry 3Τα κλειστά συστήματα καθαρισμού και επαναχρησιμοποίησης του νερού συμβάλλουν σημαντικά στον περιορισμό της σπατάλης του, συνεπώς και στη μείωση των αποβλήτων (σε βιομηχανικό επίπεδο).
Τα θερμά και υγρά απόβλητα, όταν απορρίπτονται σε υδάτινους αποδέκτες, αυξάνουν τον μεταβολισμό των υδρόβιων οργανισμών και μειώνουν την ποσότητα του διαλυμένου οξυγόνου των νερών. Ωστόσο η παραγωγική διαδικασία των βιομηχανιών μειώνεται από τα προβλήματα των επικαθήσεων των αλάτων στον σχετικό εξοπλισμό τους. Η εύρυθμη λειτουργία του συστήματος εμποδίζεται, αφού έχει μειωμένη θερμική αγωγιμότητα, και το αποτέλεσμα είναι να αυξάνεται η κατανάλωση ενέργειας, το κόστος παραγωγής και ταυτόχρονα να υποβαθμίζεται η ποιότητά της.

Steel Pipe CorrosionΤο υδροχλωρικό οξύ καθώς και άλλα ισχυρά οξέα, ήταν μέχρι πρότινος ο μοναδικός τρόπος αφαίρεσης των επικαθήσεων αλάτων. Αυτό όμως, εκτός από το κόστος των υλικών, έχει σαν αποτέλεσμα και την φθορά των εγκαταστάσεων και κατ’ επέκταση την μόλυνση του περιβάλλοντος.


Η φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία της Max Magnetic Eco water solution, έρχεται να βοηθήσει στην τάση για την βιομηχανική ανάπτυξη, αφού το μεγαλύτερο ποσοστό του νερού που χρησιμοποιείται από τη βιομηχανία 8f Smallεπιστρέφει στη φύση. Με την εφαρμογή της σύγχρονης αυτής συσκευής, επιτυγχάνεται πρωτίστως η πλήρης διάσπαση των ιόντων αλάτων που δημιουργούν οι επικαθήσεις στα συστήματα ροής νερού. Κατά συνέπεια επιτυγχάνεται μεγάλη οικονομία στο νερό αλλά και η μείωση σε όλα τα σχετικά κόστη, ακόμα και σε αυτό της διαχείρισης των αποβλήτων.

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Met Aqua
Water Technologies Systems

Διευθ.: Ηροδότου 25, Μέγαρα Αττικής
Τ.Κ.: 191 00

Τηλ: 2296 024341 Fax: 2296 022051

BLOG